You are currently viewing Glasögon mot blått ljus: Hur de kan hjälpa dig att sova bättre och skydda din syn 

Glasögon mot blått ljus: Hur de kan hjälpa dig att sova bättre och skydda din syn 

Har du någonsin svårt att sova på natten? Känner du att dina ögon ständigt är ansträngda, oavsett hur mycket du försöker slappna av? Om så är fallet kan det vara så att du lider av effekterna av blått ljus. Blått ljus avges från elektronikskärmar och kan med tiden orsaka trötthet i ögonen och sömnlöshet.  

Lyckligtvis finns det glasögon som kan hjälpa till att skydda din syn och låta dig sova bättre på natten! I det här inlägget kommer vi att diskutera farorna med blått ljus och hur blåljus glasögon för blått ljus kan hjälpa dig att få ut det mesta av din sömn!  

Farorna med blått ljus och hur det kan påverka din syn  

De flesta av oss utsätts för blått ljus varje dag, oavsett om det kommer från elektronikskärmar, solljus eller lysrörsbelysning. Även om en viss exponering för blått ljus är okej, kan för mycket av det vara skadligt för våra ögon. Blått ljus kan orsaka digital ögonbelastning, vilket kan leda till trötthet, huvudvärk och till och med sömnproblem. Studier har också kopplat exponering för blått ljus till en ökad risk för makuladegeneration, ett tillstånd som kan leda till synförlust.  

Därför bör du bära ett par glasögon som skyddar mot blått ljus 

Nya studier har visat att exponering för blått ljus kan ha en negativ inverkan på vår hälsa. Blått ljus, som avges från skärmar som datorer och telefoner, kan orsaka digital ögonbelastning och störa vår sömncykel.  

Det finns dock en enkel lösning: glasögon som blockerar blått ljus. Dessa glasögon har en speciell beläggning som filtrerar bort blått ljus, vilket gör det lättare att arbeta vid datorn eller använda telefonen utan att orsaka trötthet i ögonen. Om du dessutom bär glasögon som blockerar blått ljus på kvällen kan det hjälpa dig att sova bättre genom att minska din exponering för blått ljus före sängen. Som ett resultat av detta är glasögon som blockerar blått ljus ett enkelt och effektivt sätt att skydda din syn och förbättra din sömn. 

Blått ljus gör det svårare att somna 

De flesta människor är medvetna om att stirrande på skärmar sent på kvällen kan störa deras sömn. Men få vet varför det är så. Det blå ljuset från skärmar verkar oskyldigt, men det kan faktiskt ha en stor inverkan på våra sömnmönster. Blått ljus undertrycker produktionen av melatonin, ett hormon som hjälper till att reglera vår sömncykel. Som ett resultat av detta kan exponering för blått ljus sent på kvällen göra det svårare att somna och kan leda till sämre sömnkvalitet.