You are currently viewing Så gör du ditt sovrum mysigt på en budget

Så gör du ditt sovrum mysigt på en budget

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Annons

Även om sovrummet är det rum där man spenderar flest timmar dagligen glömmer många bort att inreda det mysigt. För oss vars ekonomi inte är den största prioriterar vi hellre rum som andra människor faktiskt ser, som tv-rum och kök. Men du behöver inte vara miljonär för att omvandla ditt sovrum till en mysig tillflyktsplats! 

Det stämmer… du behöver inte spendera massor av pengar för att göra ditt sovrum mysigt och stilrent. Faktum är att du kan inreda ditt sovrum snyggt utan att lägga några pengar som helst. Här är våra bästa tips! 

Lägg fokus på sängen 

Sängen är det viktigaste elementet i ett sovrum. Även om madrasser är relativt dyra objekt är det något som bör investeras i. Då är det istället bättre att skära ner på tillbehören till din säng. Vi föreslår att köpa en större säng, gärna en 120-säng för den som bor ensam eller en King Size för paret. Efter madrassen är ordnad kan du tänka på att bygga din egen sängstomme, eller varför inte placera lastpallar under sängen? Dessa kan man lätt få tag på helt gratis på plattformar som Facebook Marketplace. 

Dekorera med växter 

Växter är relativt billiga inredningsobjekt som verkligen livar upp alla rum, inklusive sovrummet. Du kan hitta billiga växter på din lokala matbutik – eller varför inte be om en stickling från en kompis? Det är helt kostnadsfritt och skapar dessutom en unik atmosfär till ditt sovrum! Krukor kan du hitta begagnat på ett flertal platser, och beroende på hur de ser ut kan du alltid måla om dem om du känner för det! 

Belys rummet med ljusslingor 

Vad signalerar mysigt mer än ljusslingor? Och vart passar ljusslingor inte bättre än i sovrummet? Du kan med fördel hänga en ljusslinga över sängen, eller varför inte en runt spegeln? Oavsett vart du hänger ljusslingan eller ljusslingorna kommer de belysa rummet med ett mysigt ljus. Samtidigt hittar du väldigt många billiga alternativ på möbelvaruhus.